Nawigacja

Fundacja Studencka Młodzi - Młodym

Sobota 17.11.2018

MISJA

 

 

„W wychowaniu chodzi właśnie o to, ażeby człowiek stawał się coraz bardziej człowiekiem

            - o to, ażeby bardziej był,

            a nie tylko więcej miał,

           - aby więc poprzez wszystko,

            co ma, co posiada,

       -  umiał bardziej i pełniej

         być człowiekiem,

  to znaczy, ażeby również umiał bardziej

być  nie tylko z drugim, ale i dla drugich”.

                 Jan Paweł II

      

                                                                

KLAUZULA INFORMACYJNA RODO

 

Polityka Bezpieczeństwa

Działając w celu wypełnienia obowiązku opisanego w art. 13 RODO, (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.), informuje się, że:

1. Administratorem danych osobowych uczniów oraz ich rodziców (prawnych opiekunów) jest Szkoła Podstawowa w Siarczej Łące Siarcza Łąka 41 07-420 Kadzidło REGON:001224405 NIP:8781281876

2. Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych: iod@artaro.pl, Elżbieta Hałaburda

3. Dane osobowe przetwarzane będą w celu:

  1. wypełniania obowiązków prawnych ciążących na administratorze w związku z prowadzeniem przez szkołę zadań dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych, oraz zapewnienia bezpieczeństwa w trakcie zajęć; Podstawą prawną dla przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

  2. promowania osiągnięć szkoły oraz jej uczniów, uczestniczenia w życiu szkoły, informowaniu o wydarzeniach oraz wspólnym cieszeniu się z osiągnięć, organizacji zajęć pozaszkolnych, konkursów, zawodów i ich dokumentowania, oraz utrwalania pozytywnego wizerunku szkoły, i innych czynności przetwarzania związanych z działaniami szkoły, nie ujętych w ust. 3 lit. a powyżej - na podstawie wyrażonej zgody, w oparciu o art. 6 ust 1 lit. a RODO.

4. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji wskazanych celów przetwarzania, tj.:

  1. w zakresie wypełniania obowiązków prawnych ciążących na szkole - zgodnie z wymogami określonymi w źródłach prawa.

  2. w zakresie przetwarzania objętego zgodą – przez czas obowiązywania zgody lub przez 10 lat jeśli czas nie został w zgodzie określony

5. Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, tworzenia ich kopii jeśli to technicznie możliwe, oraz do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą w Warszawie, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

6. Przetwarzane dane osobowe mogą być przekazywane jedynie podmiotom upoważnionym przepisami prawa oraz zaufanym podmiotom współpracującym z administratorem w zakresie niezbędnym dla prawidłowego funkcjonowania szkoły.

7. Przetwarzanie danych nie będzie obejmowało profilowania.

8. Podanie danych osobowych w zakresie określonym w ust. 3 lit. a, czyli związanym z wypełnieniem obowiązku szkolnego, wynika z przepisów prawa i jest obowiązkowe; w pozostałym zakresie jest dobrowolne.

9. Dobrowolna zgoda, wyrażona w odniesieniu do wskazanych celów przetwarzania osobnym oświadczeniem, może być w każdej chwili wycofana. Cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

liczba odwiedzin: 212906

 

 

Witamy serdecznie

na stronie publicznej 

Szkoły Podstawowej w Siarczej Łące

prowadzonej przez

Stowarzyszenie Oświatowe

"Ku przyszłości".

 

  • 100 LAT NIEPODLEGŁOŚCI
    09.11.2018

    Cała społeczność szkolna w bardzo uroczysty i podniosły sposób uczciła 100 Rocznicę Odzyskania przez Polskę Niepodległości. Ten wyjątkowy dzień rozpoczęła uroczysta akademia w wykonaniu uczniów. Następnie p. Natalia Gut przeczytała dzieciom legędę o powstaniu państwa polskiego pt. "Lech, Czech i Rus". Kolejnym punktem były warsztaty pod hasłem: "Symbole narodowe" poprzedzone projekcją filmu: " Polak Mały". O godz 11:11 uczniowie, nauczyciele i rodzice włączyli się w akcję pod hasłem "Rekord dla Niepodległej". Wspólnie zaśpiewaliśy 4 zwrotki hymnu narodowego. To był niezwykły i wzruszający moment. Uroczystosć zakończył marsz ku czci niepodległości. 

  • Planetarium
    05.11.2018

    Odwiedziło nas Mobilne Planetaruim. Dzieci w interesujący i przystępny dla siebie sposób poznawały tajniki kosmosu.

  • Ślubowanie uczniów kl. I
    23.10.2018

    Do grona uczniów przyjęliśmy pierwszoklasistów. W obecności Pana Wójta, Rodziców i całej społeczności szkolnej, dzieci zaprezentowały swoją wiedzę i umiejętności. Po obejrzeniu udanej części artystycznej wszyscy zebrani zgodnie orzekli, że Nikola, Kornelia, Magdalena, Oskar i Eliasz mogą zostać pasowani na uczniów Szkoły Podstawowej w Siarczej Łące. Serdecznie gratulujemy! U progu nowego etapu życia życzymy Wam wielu sukcesów i radości.

  • Dzień Edukacji Narodowej
    15.10.2018

    Uroczystą Akademią uczciliśmy Dzień Edukacji Narodowej. Były ciepłe słowa i życzenia. Bardzo dziękujemy uczniom i rodzicom za pamięć i życzliwość. Z okazji Dnia Edukacji Narodowej życzymy całej społeczności szkolnej sukcesów i wytrwałości w codziennej pracy.

  • W  roku szkolnym 2018/2019  dodatkowymi dniami  wolnymi od zajęć dydaktycznych w Szkole Podstawowej w Siarczej Łące są:

    1. 2 listopada 2018r. – Dzień Zaduszny
    2. 9 listopada 2018r. – szkolne obchody 100 Rocznicy Odzyskania  Niepodległości  
    3. 2 maja 2019r.
    4. 9 maja 2019r.- Powiatowy Konkurs Recytatorski
  • Szkolny Dzień Bezpieczeństwa w Ruchu Drogowym
    27.09.2018

    W naszej szkole odbył się Szkolny Dzień Bezpieczeństwa w Ruchu Drogowym. Akcję rozpoczęliśmy występem dzieci z oddziału przedszkolnego oraz kl.I przypominającym podstawowe zasady, o których powiniem pamiętać każdy uczestnik ruchu drogowego. Następnie spotkanie poprowadzili Policjanci z Posterunku Policji w Kadzidle: sierż. szt. Jerzy Tabaka i asp. Mariusz Święcki. Przeprowadzili pogadankę z uczniami mającą na celu uświadomienie dzieciom niebezpieczeństw, jaki niesie za soba łamamie przepisów ruchu drogowego. Następnie wszystkie dzieci otrzymały elementy odblaskowe i pod opieką dorosłych poszły na przejście dla pieszych, aby w praktyce zastosować utrwalone zasady przechodzenia przez jezdnię. 

  • Pożegnanie lata
    12.09.2018

    Piękne, letnie słońce towarzyszyło nam podczas imprezy szkolnej pod hasłem:"Pożegnanie lata". Główną atrakcją był dmuchaniec z kolrowymi piłeczkami. Spędziliśmy czas także przy ognisku i pieczonych kiełbaskach oraz słodkim poczęstunku. Dziękujemy Panu Sołtysowi Adamowi Sobiech za życzliwość i pomoc w organizacji tego wyjątkowego dnia. 

  • UROCZYSTE ROZPOCZĘCIE ROKU SZKOLNEGO
    03.09.2018

    Rok szkolny 2018/2019 rozpoczęliśmy mszą świętą sprawowaną przez ks. kan. Ryszarda Kłosińskiego. Następnie Pan Wójt Dariusz Łukaszewski złożył całej społeczności szkolnej życzenia wszelkiej pomyślności w nowym roku szkolnym. Po krótkiej części oficjalnej uczniowie i rodzice rozeszli się do klas na spotkania z wychowawcami. 

  • KONKURS "PRZYSTANEK POEZJA"
    26.07.2018

    Gorąco zachęcam do udziału w konkursie organizowanym przez MZK spółka zo.o. w Ostrołęce. Proszę kliknąć w poniższe linki, aby pobrać plakat promocyjny i regulamin konkursu.

    plakat_konkursu_Przystanek_Poezja.pdf

    regulamin_konkursu_przystanek_poezja(1).pdf

  • Zakończenie roku szkolnego
    22.06.2018

    Zakończyliśmy rok szkolny 2017/18. Wszyscy uczniowie odebrali zasłużone świadectwa, nagrody,dyplomy, a kl.III nawet Bilety do kl.IV. Wszystkim dzieciom serdecznie gratulujemy. Absolwentom kl.III życzymy powodzenia w nowej szkole, a na naszych uczniów czekamy 3 września 2018r.

    ŻYCZYMY MIŁYCH, SŁONECZNYCH I BEZPIECZNYCH WAKACJI!

  • 21.06.2018

     

    oddział przedszkolny

    Kocham dobrego Boga -red. E. Osewska, J. Stala, Jedność, Kielce

    NR dopuszczenia AZ-03-04/3-1


    Klasy I – III szkoły podstawowej

    Nr programu i data zatwierdzenia Program Podręcznik AZ-1-01/12
    4 I 2012 W rodzinie dzieci Bożych 2012

    Autorzy: ks. T. Śmiech, E. Kondrak, B. Nosek   Kl. I SP AZ-11-01/12-KI-1/12 
    Żyjemy w Bożym świecie 
    red. K. Mielnicki, E. Kondrak, Jedność, Kielce AZ-1-01
  • Mały Super Omnibus

    Uczeń kl. III - Bartosz Krakowiecki został laureatem III miejsca w międzyszkolnym etapie konkursu "Mały Super Omnibus", który odbył się 13 czerwca 2018r.w Publicznej Szkole Podstawowej w Zalesiu. GRATULUJEMY!

  • Gminny Konkurs "Mistrz Ortografii Gminy Kadzidło"

    Uczennica kl. III - Paulina Trzcińska zdobyła tytuł WICEMISTRZA w V edycji Gminnego Konkursu o tytuł "Mistrz Ortografii Gminy Kadzidło", który odbył się w Szkole Podstawowej w Jazgarce. GRATULUJEMY!

  • Nadleśnictwo Parciaki
    14.06.2018

    Odwiedziliśmy Nadleśnictwo Parciaki, gdzie obejrzeliśmy szkółkę leśną i poznaliśmy proces rozwoju lasu od nasiona do drzewa. Obejrzeliśmy również film przyrodniczy oraz spotkaliśmy się z ornitologiem, którego pasją są sokoły. Wycieczkę zakończyliśmy wspólnym pieczeniem kiełbasek. Wyjazd zorganizowała oraz poczęstunek sfinansowała Pani Barbara Bączek - radna Gminy Kadzidło. Serdecznie dziękujemy!

Aktualności

Kontakt

  • Szkoła Podstawowa w Siarczej Łące
    Siarcza Łąka 41
    07-420 Kadzidło

    dyrektor - Beata Drężek
  • (+48)29 7618146

Galeria zdjęć